Oglindă, oglinjoară

Dacă nu exista, trebuia inventat. Restroom Advertising.

Cer, apă şi pămînt, pretutideni se întinde văzului publicitatea: privirea ridicată logouri întîlneşte, o sticlă purtătoare de mesaj publicitar din apă se iveşte, peste guerilla ground advertising pantoful păşeşte; şi tot astfel: pubele, cîini comunitari, oameni ai străzii, cu toţii noi medii de comunicare.

În capitală, startul a fost dat de OOPS MEDIA, firmă de panotaj publicitar indoor în toalete („Acolo unde şi regele merge întotdeauna singur”), care sub sloganul Give piss a chance” amplasa, la începutul anului 2000, între cadrul de aluminiu şi vitrina de plexiglas, mesajul ce venea în întîmpinarea nevoilor clienţilor. I-a urmat, în aprilie 2005, Elevate, promotor al serviciilor de indoor advertising în lifturile din România şi, în sfîrşit, CASIA COMMUNICATIONS, care a rulat cca. 100 de siteme de Restroom Advertising în 52 de localuri bucureştene, începînd cu luna februarie a.c., deţinătoare, din luna august (2007), a francizei pentru sistemul de advertising ADDMIRROR, prezent în Marea Britanie încă din luna iulie a anului 2005 (pînă în 2007 sistemul funcţiona în 600 de localuri din Londra, pînă la finele acestui an preconizîndu-se un număr de 3. 000 în M.B.).

În Turabo

Via

Investiţia iniţială s-a ridicat la 100. 000 de euro, Simona Opriş, responsabila departamentului de business development al CASIA COMMUNICATIONS, preconizînd o cifră de afaceri de 200. 000 euro pînă la sfîrşitul anului, un profit de 30. 000 de euro şi o creştere a cifrei de afaceri de cel puţin 50% în 2009.

Cît despre extinderea licenţei în România, Ben Grant, managing director AdDirect COMMUNICATIONS afirma despre ieşirea ADDMIRROR pe piaţa românească: ,,Sîntem extrem de încîtat de noul nostru partener din România. Datorită rapidităţii cu care se dezvoltă şi a permanentei evoluţii a mediului publicităţii, România este o platformă ideală pentru conceptul AddMirror”. Primul astfel de afişaj publicitar a putut fi zărit, în septembrie anul trecut, la Crem Café Royal, în Capitală, pînă la finele anului urmărindu-se extinderea afacerii, prin sistem de franciză, în alte oraşe din ţară, ca Braşov, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Bacău.


Cu un recall de 60 %, cu mult mai mare decît al unui print publicitar stradal (billboard), adresîndu-se unui public tînăr, cu o tendinţă acută de permanentă updatare şi cu venituri peste medie, addmirroringul, deşi promovează într-un spaţiu - subiect tabu, generator de asocieri defavorizante - la prima vedere - brandurilor, a reuşit să atragă clienţi din toate domeniile de activitate, de la cel bancar (Campania Pachet Exclusiv Retail Banking desfăşurată de Millennium Bank, în perioada 11 martie - 11 aprilie 2008), la cel cultural (VreauBilet.ro a optat să promoveze astfel spectacolele Soprana Katia Ricciarelli şi Cei doisprezece tenori irlandezi) etc. Atuurile sale: captare vizuală într-un moment de concentrare: retuşarea machiajului, îndreptarea cravatei, poziţionarea premium (localizare: cafenele şi restaurante de lux), targetare precisă (în funcţie de varii factori demo- şi psihografici: vîrstă, sex, venit, statut social etc.), larga vizibilitate: trafic mediu zilnic de cca. 4. 500 de persoane, inedit (noutatea tehnică: display interactiv).

Cum funcţionează? Un sistem de neoane fluorescente luminează şase printuri din interior, la 20 de intervale de timp prestabilite, putîndu-se, astfel, promova un singur produs, în episoade, sau mai multe, simultan, într-o ordine de expunere ce variază în funcţie de fiece proiect în parte.


Niciun comentariu: